Оризови ролца

на
Оризови ролца
Оризови ролца

Отдавна ми се искаше да приготвя нещо с тънките оризови кори, които бях открила в един здравословен магазин. Реших това да са пролетни ролца, които естествено не са пържени. Оризовите кори са толкова тънки и фини, че на практика не им е необходима термична обработка. Може да ги хапвате с любимия си дресинг или просто с малко соев сос. Чудесни са като предястие за гости.

Оризови ролца (12 броя)

4 бр. оризови кори

1 червена чушка

1 зелена чушка

1 малка тиквичка

1 краставица

1 голям морков

Оризови ролца
Оризови ролца

Зеленчуците се нарязват на тънки лентички (като за суши). Оризовите кори се намокрят леко с хладка вода. Не е необходимо да ги попарвате с вряла вода, просто ги намокрете на чешмата за 1-2 секунди. Върху корите се подреждат нарязаните зеленчуци и се навиват на руло. Всяко се нарязва на 3 равни части.

6 коментара Добавяне

  1. Таня каза:

    Чудесна идея! Поздравления за хубавия блог и интересните рецепти 🙂

    Харесвам

    1. Go To Raw каза:

      Благодаря за милия отзив Таня!

      Харесвам

  2. Vili каза:

    A от къде купихте оризовите кори?

    Харесвам

    1. Go To Raw каза:

      Извинявам се за закъснелия отговор! Оризовите кори купих от един здравословен магазин във В. Търново. Има ги и в София (а предполагам и в други градове), в магазините, в които продават китайски храни и подправки. Мисля, че видях такива на щанда за екзотични храни в Карфур.

      Поздрави

      Харесвам

  3. Ani каза:

    Отново чудесно предложение, Мария. Аз днес го изпробвах като го поднесох с дресинг от сусамов тахан, лимонов сок, малко чесън и пресен магданоз. Много ни хареса на всички 🙂

    Харесвам

    1. Go To Raw каза:

      Много се радвам, че са се харесали! Ние вкъщи също много обичаме сусамов тахан, даже понякога прекаляваме с него 🙂 Ама той си е толкова полезен, че изобщо не се притеснявам.

      Харесвам

Вашият коментар